Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

KAIKKI VOITELUSTA.

 

KANNATTAAKO VOIDELLA ?

Usein kuulee väitettävän, että nykyiset suksien pohjamateriaalit eivät tarvitse voitelua. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä myös nykyiset pohjamateriaalit haurastuvat nopeasti ja alkavat hapettua ilman voitelua.

Kun voitelet suksesi oikein ja säännöllisesti, sukset luistavat paremmin ja hiihtäminen on helpompaa. Perinteisen tyylin hiihtäjien on käsiteltävä suksiensa pitoalue pitovoiteella joko purkkivoiteella tai liisterillä potkun aikana tarvittavan pidon synnyttämiseksi. Luistopinnat, luistelutyylissä siis koko pohja, on käsiteltävä luistovoiteella.

Tämän lisäksi voidellut pinnat ovat kestävämpiä, jolloin varusteiden käyttöikä pitenee ja suksien luistamista haittaavien vähäisten pohjamateriaalivahinkojen mahdollisuus pienenee. UV - Säteily, happi ja muut ympäristötekijät aiheuttavat jopa käyttämättömien suksien hapettumista. Voitelemalla voit suojata varusteesi näiltä vahingoilta erityisesti kuljetuksen ja kesän aikana.

MITEN KANNATTAA VOIDELLA ?

TOKOn valikoimaan kuuluvien tuotteiden avulla voit löytää sinulle parhaiten soveltuvan suksien huoltotavan. Voit myös opetella itse voitelemaan suksesi. Löydät varmasti omaan käyttöösi soveltuvia tuotteita myös pitovoiteista ja liistereistä.
 
Valinnan helpottamiseksi tuotteissamme on värikoodi ja käyttötarkoitusta kuvaava symboli.
Seuraavillla sivuilla kerromme, kuinka voit itse helposti voidella suksesi.